Премиерата на книгата „Роуз Вълшебната ми Кръстница“ ще се състои на 19 април

Бургас.Премиерата на книгата „Роуз Вълшебната ми Кръстница“ ще се състои на 19 април. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
„Роуз Вълшебната ми Кръстница“ е заглавието на едно любопитно ново четиво, чиято премиера ще е на 19 април, петък. Въпреки че изглежда като детска книжка, тя съвсем не е такава. Първите й читатели я определиха като „магически реализъм“. Част от 12-те разказа в нея са истински истории, друга част – вдъхновени от такива. Но краят е такъв, какъвто е поискал авторът. А авторът е дългогодишният бургаски журналист Екатерина Капрова, човек пишещ и човек с въображение.
Роуз е фея-кръстница, която орисва бебета и после се меси в живота им. Тя носи червени ботуши, многофуста пола, островърха шапка и лети на метла. Тя има кристално кълбо, може да влиза в сънищата на хората, рокаджийка е и има гадно чувство за хумор. Така Катя описва главната си героиня. „Накрая всичко свършва добре. Ако не е добре, значи това още не е краят“, казва Катя.
В книгата има раждане, смърт, ад и рай, бебета и циганки, вещици и феи, ангели и демони, любов и омраза, сълзи и усмивки. Тя започва с една автобиография, в която Екатерина Капрова обяснява защо празнува рождения си ден от 16 до 20 април.
Редактори са Ваньо Вълчев и Динко Динков. Корицата е дело на сина на Екатерина – Никола Христов, както и на Стефан Димитров. Издател е „Либра скорп“, а книгата се издава със съдействието на литературния клуб при Народно читалище „Фар 1946“.
Премиерата на книгата „Роуз Вълшебната ми Кръстница“ е на 19 април 2019 г., от 17.30 ч. в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“. Катя Капрова съчетава промоцията на книгата с 50-годишния си юбилей и отбелязването на 25 години в журналистическата професия.