Премиерът Бойко Борисов: Всички колеги до един дойдоха на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Снимка: ГЕРБ

София. Всички колеги до един дойдоха на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на влизане преди Срещата на върха между лидерите на ЕС и на страните от Западните Балкани, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Днес имаме тази възможност отново да говорим по тази тема. Тук са и президентът Вучич, и президентът Тачи, утре Ана Бърнабич ще бъде тук, за да продължим. Всички колеги до един дойдоха“, заяви Борисов.
Попитан дали ще има други разговори между Гърция и Македония, Борисов отговори: „По тази тема, колкото по-малко се изказваме, толкова е по-добре“.
Той коментира и свързаността в региона, като посочи, че пътищата са ясни. „Коридорите 8, 4 и 10 са безспорни. Те са и магистрали, и жп линии. Дигиталната инфраструктура също е ясна. Мария Габриел доста говори тези дни по тази тема. Газовата инфраструктура е също ясно – интерконектор с Гърция за втечнен газ и газовият хъб „Балкан“. Интерконектор със Сърбия, с Румъния имаме, с Македония действаме. И сега за Гърция изнасяме газ през Петрич, където са ни компресорите. По електропреносна система и съответно развитието на енергетиката, вчера ясно казах, имаме възможност без държавна гаранция, тъй като сме си научили урока, без да има задължително изкупуване на ток, частен инвеститор, участие на държавата с тези над 3 млрд. лв., които сме дали, тогава сядаме и говорим и ще ви информираме“, каза още Бойко Борисов.