Премиерът Бойко Борисов във Варна: Не искаме да допускаме това, което навремето се случи за Бургас – магистралата влезе в самото сърце на града

Снимка: ПП ГЕРБ

Не искаме да допускаме това, което навремето се случи за Бургас – АМ „Тракия“ влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да може да спасим града и го спасихме. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на официалния старт на ремонта на бул. „Васил Левски“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“-Варна. „Четирите лота на „Хемус“ се проектират, знаете не беше проектирана изобщо, започва изграждане и до Севлиево вече нещата вървят, както и от Белокопитово към Търговище“, каза още премиерът. „Варна вече далеч изпреварва Бургас. С „Хемус“ и всичко това, което правим, сега ще почнат да мърморят другите. Аспаруховият мост, откакто беше построен, не беше пипан. Тука такива като мен са минали поне 20, може и повече. Хубаво е, че на нас ни задавате въпроси, но после не само получавате отговори, но и инфраструктура“, каза още премиерът. Той добави, че пътят до Бургас е важен и за Варна. „Паднат ли обжалванията – още една остана, до догодина ще се справим с двата обхода – на Поморие и Ахелой. Това са уверенията на строителните фирми и на министъра. Затова решихме тук АМ „Хемус“, влизайки при аерогарата, където текат отчуждителни процедури, сме заделили пари да се изведе тежкия трафик към пристанището. Зависи от кмета, от общинския съвет, от администрацията колко бързо ще си отчуждят там, за да стартира веднага изпълнението“, каза още Борисов. Той добави, че именно бул. „Васил Левски“ е бил посочен от кмета Иван Портних като ключов за развитието на туризма и бизнеса в града, както и за справянето с проблема с трафика. „Ние сме в готовност догодина за празника на Варна директните платна, които минават да отидат до изхода на града за курортите. Започваме от днес с денонощна работа“, каза още Борисов.
Той добави, че Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“, която ще има нова сграда, ще стане гордост на Варна – едно бижу за този град.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА