Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Ловеч-Плевен

Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Ловеч-Плевен, предаде кореспондентът на Радио „Фокус“. От видео, разпространено във „Фейсбук“ профила на министър-председателя Борисов коментира, че след обходния път на Ловеч, ще трябва да бъде направен обход и на Плевен.
„Да, като стигне АМ „Хемус“ до тук в края на следващата година, ще задръстим Плевен с 2000 ТИР-а сигурно. Така че започнахме с идейния проект за обход на Плевен. А обходът на Ловеч е европейски проект, финансиран по ОП „Региони в растеж“.13 млн. лв., 8 мостови съоръжения, тунел над 500 м, пълна реконструкция на съоръжението, тунелът не е ремонтиран 45 години“, обяснява зам.-министърът на регионалното развитие иблагоустройството Николай Нанков
Той отбелязва, че пътят Ловеч- Плевен е громен потенциал за икономиката и посочва, че много общински и държавни терени с готови ПУП-ове само чакат инвеститори. „В края на юни е срокът, те ще са готови в началото на юни по график. Това остана единствената част от Плевен до Беклемето, което не е ремонтирана“, добавя той.
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че при естакадата на моста при Габрово остават да се направят две връзки по 10-15 метра. „Останалото е нагоре в Балкана вече. До юни-юли трябва да са окончателно готови“, отбелязва той.