Премиерът Бойко Борисов: Надявам се, че активността на екоактивистите няма да компрометира строителството на лот 3.2 на АМ „Струма“

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Надявам се, че активността на екоактивистите няма да компрометира строителството на лот 3.2 на АМ „Струма“. Това каза пред журналисти при пускането на движението на нова отсечка от 6,5 км на АМ „Струма“ край Благоевград премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Борисов посочи, че затова започват и строителството на тунелите на Железница, които според него ще бъдат готови до 2 години. Относно офертите за Кресненското дефиле премиерът Борисов заяви: „Като ги отворим, до месец ще говорим отново, тъй като вероятно ще има отново нови протести. Все пак се надявам в крайна сметка разумът да надделее, както се получи за отсечката, която пускаме в движение днес. Всичко си зависи от нас самите. Брюксел толерира тези транспортни коридори“. По думите му веднага след пускането на отсечката днес 300 – 400 000 души ще минат по тази отсечка още в същия ден.
Премиерът Бойко Борисов заяви, че строителите са набрали много опит през годините, като вече са купили още техника и машини, а работниците взимат добри заплати. Според него когато се дават големи заплати, няма как да има недостиг на кадри в строителството.
Той коментира още, че ще направят и пътя между Рупите и античния град Хераклея Синтика, като ще продължат да действат и с разкопките на „Скаптопара“.
Натали СТЕФАНОВА