Премиерът Бойко Борисов: Не приемам оценката на Корнелия Нинова – инетресува ме тази на хората, не нейната

Снимка: ГЕРБ

София. Не приемам оценката на Корнелия Нинова – инетресува ме тази на хората, не нейната.
Това каза министър-председателят Бойко Борисов в отговор на декларацията на Корнелия Нинова, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Борисов поздрави Нинова за последното представяне на местните избори. „Поредно добро представяне. Демокрацията много ясно е определила и на изборите хората решават кой да ги управлява и кой не. Така че не мога да приема вашата оценка. Това не е един, не е десет пъти, така че интересува ме оценката, която са ми дали хората, не вие“, каза още Борисов.

Министър-председателят отговори и на обвиненията на Корнелия Нинова, че Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а премиерът с правителствения самолет.

„Себастиен Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлера на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този фалкон и беше свободен само еърбъс“, посочи още Борисов. По думите му този абсолютно ненужен самолет е платен от правителство на БСП. „С мъки върнахме единия ,този остана. А колко струва президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време“, посочи Борисов.
Деница КИТАНОВА