Премиерът на Македония Зоран Заев: 670 млн. евро са предвидени за изграждането на железницата от Скопие до българската граница

София. 670 млн. евро са предвидени за изграждането на железницата от Скопие до българската граница. Това каза министър-председателят на Македония Зоран Заев след среща с премиера Бойко Борисов в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Ние сме тук по повод от 147-годишнината от рождението на Гоце Делчев. И днес подписахме споразумение в областта на културата. Защото заедно можем да допринесем много за развитието на културата на двата народа“, заяви Заев.
Той посочи, че е щастлив, че днес са започнали разговори за нулеви митнически ставки между България и Македония. „През 2017 г., когато подписахме договора за добросъседство с България, търговията нараства със 7%. През 2018 г. беше вече 10%. И тя ще продължи да расте“, каза още македонският премиер. Той посочи, че се работи и по Коридор 8. „670 млн. евро са предвидени за изграждането на железницата от Скопие до българската граница“, обясни той и обясни, че вече се изгражда пътят от Куманово до българската граница.
Заев обясни, че паметникът на полк. Константин Каварналиев е готов. „Чакаме само да се транспортира от София в Македония, за да можем с премиера Борисов официално да го открием. Той стана прекрасен“, каза още той. „Приятелството ни никога не е било по-голямо и ще продължава да расте. Заедно създаваме инструмент за траен съюз между нашите две държави“, заяви той.
Цветилена СИМЕОНОВА