Приключи ремонтът на родилно отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

Велико Търново. Приключиха ремонтите в родилното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от лечебното заведение. От там уточняват, че освен обновяване вътре, бе извършена и подмяна на покривната конструкция. С всичко това приключи втория етап от ремонтно-възстановителните работи на южното крило на болницата. Комисия от Общината прие обекта от фирмата изпълнител.

Средствата бяха отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и бяха в размер на 580 хил. лв. с ДДС.

Освен покрива, с тези пари е подменена старата дограма на прозорци и врати, направени са окачени тавани, боядисани са помещенията. Подменени са също осветителни тела, фаянса и санитарното обзавеждане, сменени са радиаторите и са поставени нови подови настилки.

Предстои почистване и мебелиране на помещенията. В обновеното отделение вече ще има и нова система на организация – новородените вече ще бъдат заедно със своите майки в една стая веднага след раждането. Предстои обособяването и на кабинет, в който ще се консултират семейства с репродуктивни проблеми. Ще продължи и традицията на дни на отворените врати за бъдещи майки. От началото на 2020 г. в отделението на горнооряховската болница са се родили 33 бебенца, съобщиха домакините.

Рени АТАНАСОВА