Приятелска футболна среща  между ветерани се състоя в село Габровница, община Монтана

 

Приятелска футболна среща  се състоя в село Габровница, съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от ФК „Балкан“ – Белоградчик.  Един срещу друг се изправиха  ветераните от футболен клуб „Ракета“ и  техните гости от „Балкан“- Белоградчик. Тя се осъществи по инициатива на капитаните на двата отбора – подполковник Борис Цветков, който е и кмет на село Габровница и Ваньо Борисов, майстор  ІХ разряд от вече бившия Телефонен завод в Белоградчик и капитан на гостите. Оказа се, че капитаните ги свързва една хубава и много стара дружба, която датира от 1973-1975 година, когато са били съотборници в местния футболен отбор.

Повече от 100 любители на футбола, сред които бе и кметът на областния център Монтана Златко Живков, имаха възможността да наблюдават една интересна, изпълнена с много емоции, динамична и много технична игра. Не липсваха и по-твърдите единоборства, както и голови ситуации. Все пак над всички се открояваше играчът с номер 10 от отбора на ФК „Балкан“ – Иван Виденов. Добро представяне в отбора на гостите регистрира и зам. кметът на община Белоградчик Антон Трифонов.

След една много атрактивна и оспорвана игра с поделено надмощие, футболната среща завърши без победител – 1:1, а след изпълнението на дузпи, резултатът бе 5:5.

Турлаците от ФК „Балкан“ – Белоградчик сърдечно благодарят на кмета на селото Борис Цветков за топлото и сърдечно посрещане. Възобновиха се стари и се създадоха много нови приятелства.