Проверка по случая с детето, дърпано от автомобила на баща си на шейна на заледен път в Балкана над Сливен, започнаха социалните служби

Проверка по случая с детето, което е било дърпано от автомобила на баща си на шейна на заледен път в Балкана над Сливен, започнаха социалните служби.  Проверката цели да установи, дали детето живее в риск. Дирекция „Социално подпомагане“ в Сливен се е самосезирала по случая и предстои да бъде извършена проверка, която до края на март трябва да приключи и компетентните органи да се произнесат, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Ваньо Матев – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Сливен.

„Ще искаме от полицията имена и данни на детето, това се извършва по служебен път и ще отнеме време. Социалните работници трябва да установят дали детето живее в риск, дали е всекидневие то да бъде поставяно в такива ектстремни ситуации“, посочи Матев.

След като клипът с тегленето на шейната беше публикуван в интернет и получи широк отзвук, полицията санкционира родителя. Той получи наказателен акт от 3 хиляди лева, а шофьорската му книжка ще бъде отнета за 12 месеца.

Адвокатът на шофьора Момчил Пантелеев обяви, че ще обжалват акта в съда и бе категоричен, че родителят не е безотговорен човек. Той го описа като добър и грижовен баща на две деца. Според  адвоката случаят се преекспонира.