Продължават да са в сила ограниченията по пътните отсечки Варовник – Вълчаново ханче и Черница – Сунгурларе – Чубра за МПС над 10 т

Снимка:Община Поморие

Бургас. Продължават да са в сила ограниченията за движение на моторни превозни средства по някои от пътищата в областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас дежурният от Областно пътно управление. Едното е по пътя Варовник – Вълчаново ханче от км 20+000 до 39+200 за МПС над 10 т поради стесняване на пътното платно. Другото ограничение в областната пътна мрежа е по пътя от разклона за с. Варовник до кръстовището с път II-79 от км 22+400 до км 39+300, където е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 10 т поради намален габарит на пътното тяло. Същото ограничение важи и за пътя Черница – Сунгурларе – Чубра. Срокът за всички изброени ограничения е до 20 декември 2018г.
Нормално натоварено е движението в областната пътна мрежа. Пътищата са сухи и нормално проходими, видимостта е отлична. На входно-изходните пътни артерии на града трафикът също е нормално натоварен.
По-интензивно се осъществява движението на моторни превозни средства и по основните бургаски улици и булеварди. По-интензивен е трафикът по булевардите „Демокрация“, „Сан Стефано“, „Стефан Стамболов“ и „Тодор Александров“, както и по бул. „Захари Стоянов“ в вилищен комплекс „Меден Рудник“. Натоварен е трафикът и по централните улици на града – „Иван Вазов“, „Христо Ботев“, „Уилям Гладстон“, „Булаир“ и „Цар Симеон“.
Деница ДИМИТРОВА