Продължават добрите практики между Зоопарка на Добрич и Шафхаузен

Снимка: Зоопарк - Варна

Приключи проект в Центъра за защита на природата и животните в Добрич, финансиран от Прозоо–Добрич от швейцарския град Шафхаузен. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна  от община Добрич.

Дружеството продължава да подкрепя и да помага за подобряване на инфраструктурата в Центъра и неговите дейности. С дарените средства в размер на 15 000 швейцарски франка са извършени инфраструктурни промени, които са впечатлили партньорите от Шафхаузен. Благодарение на успешното менажиране на средствата от ръководството на Зоопарка е подновена 750 метра от оградата на европейския бизон и рядката порода коне на Пржевалски, изцяло е ремонтирана тяхната къща и е повдигнато нивото на настилката на площадката с цел естественото изтриване на копитата.

Дейностите са приключили за месец и вече някои от обитателите на Центъра за защитата и животните се радват на нови домове. По време на своето посещение в Германия директорът на Зоопарка Християн Христов се е срещнал с екипа на Дружеството Про Зоо и са посетили заедно Зоопарка в Цюрих. В рамките на визитата е станало ясно, че благодетелите на Зоопарка от Швейцария ще осигурят и транспорт за европейския бизон, който ще пристигне от Германия.

Приятелите на Добрич от швейцарския град Шафхаузен ще продължат да радват хората на добруджанския град с финансиране на нов инфраструктурен проект. Той ще се разработи от Директора на Зоопарка с цел подновяване на домовете и на други животни.

Десислава ВАСИЛЕВА