Продължават „Рождественските четения“ във варненския храм „Св. Атанасий“

църква „Рождество Христово“ в с. Арбанаси

Продължават „Рождественските четения“ във варненския храм „Св. Атанасий“ , предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. На 22 декември (неделя) от 11 ч. в храма „Св. Атанасий“ миряните ще чуят беседа на тема „Ǫдейската пустиня в спасителната история от старозаветни и новозаветни времена“ с лектор доц. д-р Екатерина Дамянова – БФ при СУ „Св. Климент Охридски“.

Всяка неделя през месец декември в притвора на храма „Св. Атанасий“ ще се провежда благотворителен Рождественски базар. На него ще се предлагат картички, различни видове украси, предмети, постни храни, които са дело на различни възрастови групи от енорията. Тази година средствата, които са събрани, ще подпомогнат отново хора в затруднено материално положение. Базарът ще продължи и на 25 декември – Рождество Христово.

На 20 декември (петък) 2019 г. от 18 ч. в Концертното студио на Радио Варна ще се проведе Рождественски концерт с участието на детски хор „Ангели“, школата по актьорско майсторство при „Св. Атанасий“, както и индивидуални изпълнители от НУИ „Добри Христов“ – Варна, вокална формация „Бънджи Сингърс“ и др. На 25 декември – Рождество ǡристово, след Светата литургия от 11 ч. в храма ще се състои празнична програма с участието на църковния хор при храма, децата от неделното училище и школите по изкуства

Десислава ВАСИЛЕВА