Продължава търсенето на сезонни работници в сферата на туризма във Варна

Десетки места за кадри в сферата на туризма във Варна и близките курорти остават незаети на прага на летния сезон. Чрез бюрата по труда ресторантьори и хотелиери търсят да наемат сезонни работници на позиции – от администратори и спасители до сервитьори, бармани и камериери. Това сочи месечната справка с актуалните обяви на Агенцията по заетостта, изпратена до Радио „Фокус“ – Варна.

Обичайно, най-много са незаетите позиции за готвачи, сервитьори, бармани и камериери. Търсят се основно кадри, владеещи руски, английски и немски езици. На повечето места с предимство ще се наемат кандидатите, които имат диплома за средно образование с профил „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“. Владеенето на чужд език и диплома за средно образование са посочено като задължително изискване и в някои от обявите за хигиенисти във Варна.

Между 650 и 1000 лева са обявените стартови  заплати за готвачи и кухненски помощници в заведенията в курортите, сочи още справката. Освен в сферата на туризма, повече свободни места тази седмица във Варна са обявени и за инспектори със средно образование, пощенски раздавачи, продавач-консултанти, касиери и общи работници.