Прокурор Борислав Ковачки: Около 230 хил. лв. във валута и близо 20 кг украшения са откраднати при обира в Митническо бюро – Благоевград

Благоевград. Започнато е досъдебно производство с оглед на местопроизшествие, което продължи от 15.30 до 23.00 часа на 18 януари. Това каза на брифинг районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки по повод кражбата с взлом в особено големи размери, извършена в Митническо бюро – Благоевград към Териториална дирекция „Югозападна“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Той обясни, че из почти целия двор на митническото бюро е имало разхвърляни предмети, които са наподобявали сребро. „При извършване на престъплението е използван ъглошлайф, с който са срязани общо три броя каси. При извършеното престъпление са отнети валута на обща стойност около 230 000 лв. Отделно са отнети значително количество накити, като най-вероятно са смятали, че всички са от благороден метал, но всъщност една част от тях са „дранкулки““, каза още прокурор Ковачки.

Той уточни, че въпросните украшения, чиято стойност е била около 20 кг., са произведени от така наречената легирана стомана, наподобяваща сребро.

Ливия НИНОВА

Очаквайте подробности!