Проливен дъжд вали в Смолян, паднали камъни и наноси, затрудняват движението по направленията Пампорово – Смолян и Пампорово – Стойките

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Проливен дъжд вали в област Смолян, пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Паднали камъни и наноси, вследствие на обилните валежи, които продължават няколко часа затрудняват движението по направленията Пампорово – Смолян и Пампорово – Стойките. Екипите на ОПУ – Смолян са съсредоточени там и разчистват настилките. Повишена е опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в региона, а и шофирането е затруднено заради дъжда и от Пътната служба апелират към водачите да не шофират, освен ако не е крайно наложително.

Остава затворен пътят Смолян – Мадан, край село Тикале заради голямото срутище. Обходният маршрут за автомобили до 12 тона е Влахово – Орешец. Другите алтернативни маршрути на затворения път са Смолян – Смилян – Рудозем за тежкотоварни автомобили и Смолян – Фатово – Рудозем за леките автомобили.

По пътя Лъки – хижа „Момчил юнак“ и по пътя Момчиловци – Славейно е ограничено движението за товарни автомобили над 12 тона. По пътя Широка лъка – Девин трябва да се шофира с повишено внимание заради пропадане на пътен банкет. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти.

В Смолян дъждът продължава да вали от обяд, след кратко прекъсване за около час. По улиците се стичат реки и движението е затруднено. По улиците в града има наноси от пясък и единични камъни. В края на работния ден автомобилният трафик е интензивен по бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища, както и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА