Пропаднали пътни банкети затрудняват движението по направленията Рудозем – Смилян и Хвойна – Чепеларе – Рожен

Нормално проходими са пътищата в област Смолян, пътните настилки са мокри на места, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е с променлива облачност, без валежи. Пропаднали пътни банкети затрудняват движението по направленията Рудозем – Смилян и Хвойна – Чепеларе – Рожен. Повишена е опасността от падащи камъни по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

Остава затворен пътят Смолян – Мадан, край село Тикале заради голямото срутище. Обходният маршрут за автомобили до 12 тона е Влахово – Орешец. Другите алтернативни маршрути на затворения път са Смолян – Смилян – Рудозем за тежкотоварни автомобили и Смолян – Фатово – Рудозем за леките автомобили.

По пътя Лъки – хижа „Момчил юнак“ и по пътя Момчиловци – Славейно е ограничено движението за товарни автомобили над 12 тона. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти.

В Смолян пътните настилки са мокри на места. Автомобилният трафик в края на работната седмица е по-интензивен по бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища, както и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА