Пропаднал участък затруднява движението в отсечка по пътя между Габрово и село Стоманеците

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Габрово.  Пропаднал участък затруднява движението в отсечка по пътя между Габрово и село Стоманеците, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление. От там съветват шофьорите да са внимателни в участъка  при км 7+060, където една от лентите за движение е стеснена,. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Ремонтните дейности продължават до края на юни 2020-та.

Условията за пътуване в Габровска област са нормални. Времето е предимно слънчево, а настилките – сухи. На някои по-усойни места има и отсечки със заледявания, но пътищата са обработени и проходими при зимни условия. За изминалото денонощие няма нови въведени ограничения.

Отворен за движение е проходът Шипка, но остава в сила забраната за ТИР-ове над 12 тона. Пропаднал участък затруднява движението по пътя между Габрово и върха. Нека шофьорите карат с повишено внимание при км 164+150. На мястото е поставена необходимата сигнализация, а укрепването ще продължи до 30 юни 2020-та.

Ограничено е движението на автомобили с ширина над 3.3 метра по пътя между селата Кормянско и Малък Вършец. Причината е стеснен участък при моста над река Крапец. На мястото е поставена необходимата сигнализация. Реконструкцията на пътя ще продължи до 20 юни 2020-та. Обходният маршрут е по път III–401 Граница Ловеч – /Кормянско-Малки Вършец/ за ППС над 3,30 м, при км 46+800 по общински път до III–403 в село Малки Вършец.

Луиза ТРАНЧЕВА