Професионална гимназия „Алеко Константинов“ в Свищов отбеляза патронния си празник

Свищов. Професионална гимназия „Алеко Константинов“ в Свищов отбеляза за трети път патронния си празник в рамките на Алековите дни, които се провеждат в града. Това съобщи в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново директорът на училището Веска Николова. Тя уточни, че Щастливецът е избран за патрон на школото през 2017 г.

„Празникът на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ премина с голяма посещаемост от страна на поканените представители на различни организации, включително работодатели, родители и ученици. Вече трета година носим името на „Алеко Константинов“ и сме изключително горди от този факт. Получихме поздравления от Община Свищов, от различни организации, училища, от които бяха изпратени поздравителни адреси, Регионално управление на образованието. Завършихме с програма, която беше подготвена от училището“, допълни Веска Николова.

По време на честването е представен и кратък филм със заглавие „5 факта за Алеко Константинов“, който проследява значимите моменти от живота на бележития българин. Поздрав от името на общинското ръководство е бил произнесен от ресорния зам.-кмет д-р Анелия Димитрова.

На патронния празник са отличени с почетни грамоти най-изявените ученици и представители на персонала на учебното заведение.

Луиза ТРАНЧЕВА