Проф. Александър Маринов, политолог: Прибързано е да се обявяват Йорданка Фандъкова и Мая Манолова за евентуални претенденти на бъдещ балотаж за кмет на столицата

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

София. Прибързано е да се обявяват Йорданка Фандъкова и Мая Манолова за евентуални претенденти на бъдещ балотаж за кмет на столицата. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Според него е сигурно, че балотаж ще има. В столицата десницата има власт, но няма да й е лесно, защото не е в добро общо състояние, коментира той.
„Балотаж ще има по много причини. Кой ще бъде там, е рано да се каже. Прибързано е да се обявяват предизвестени участници на балотаж. Това зависи от други неща. С твърдата си електорална база в София десницата има шансове. Интригата в тези избори е в това, че много хора, които не са икономически и политически обвързани, ще решават. Нищо не е предопределено“, коментира той. Според проф. Александър Маринов ще има промяната в управлението за София и България. Личностите са важни до толкова, до колкото изразяват и реализират някаква политика. Тази на Фандъкова от името на ГЕРБ е чиста партийна кандидатура, която е дотегнала на гражданите. Манолова има своята партийна биография, но последните години играеше друга роля, припомни той. Фандъкова изглежда уморена и невъодушевена, че ще участва в изборите, докато бившия омбудсман има хъс за предстоящите избори. ГЕРБ нямат друга възможност за София, но този път електоралните преимущества на Фандъкова ще работят против нея, предупреди той.
Цоня СЪБЧЕВА