Проф. Диян Енчев, „Пирогов“: Останаха двама души от катастрофата край село Микре, които до края на следващата седмица също ще бъдат изписани

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Останаха двама души от катастрофата край село Микре, които до края на следващата седмица също ще бъдат изписани. Това каза на брифинг началникът на „Травматологичен комплекс“ и IV клиника по ортопедична травматология проф. д-р Диян Енчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Всички тежки тазови фрактури от катастрофата край село Микре минаха през травматологията на „Пирогов“. Средното оперативно време на тези операции беше 5 часа и половина. Един от пациентите, който беше опериран преди 10 дни беше с 9 часа и половина оперативна интервенция. Ние го изписахме в прекрасно здраве. Остават двама души, които в момента са на кинезитерапия и рехабилитация в клиниката и предполагам, че края на другата седмица ще бъдат изписани и вкъщи“, съобщи проф. Енчев.
Той коментира още, че НЗОК е отпуснала по-голям лимит на „Пирогов“. „Ние работим изключително добре в последните месеци и вероятно ще заработим повече пари и допълнителните материални стимулирания на служителите за октомври месец ще бъдат получени“, добави той.
Зам.-директорът на болницата проф. Николай Габровски посочи, че в „Пирогов“ е имало и продължава да има, а и се надява, че и в близко бъдеще ще има едни от най-добрите специалисти и екипи. „Ще продължи да бъде място, на което човек може да потърси помощ, независимо от ситуацията и часа на деня“, каза още той.
От брифинга стана ясно още, че недостигът на здравни кадри в ЕС е 1 млн.
Люба АЛЕКСИЕВА