Проф. Михаил Константинов: Ако правителството и ГЕРБ не подкрепят Унгария, отиват към загубата на властта

 

Проф. Михаил Константинов в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”

 

Водещ: Как битката за разпределението на мигрантите разгаря в ЕС междусъюзническа война? Очакваме анализа на проф. Михаил Константинов. Проф. Константинов, грешка или добре преценен политически ход беше гласуването в Европейския парламент да се отнеме правото на глас на Унгария?

Михаил Константинов: Това действие беше категорична глупост и на всичкото отгоре то ще бъде безуспешно, защото както знаете, предстои ново гласуване, при което решението се взима с консенсус, а Полша и Чехия вече заявиха, че застават зад Унгария. Тоест това решение на Европарламента няма да доведе до правни последствия. Освен че то изложи в лошия смисъл на думата хората, които го организираха и които гласуваха. Аз се надявам, че на гласуването, когато ще бъдат премиерите на държавите-членки на ЕС, България ще гласува заедно с Полша и Чехия и няма да допусне тази гавра с Унгария. Припомням, че Унгария беше държавата, която с оръжие се противопостави на Съветския съюз през 1956 година. Унгарците загубиха 25 000 души, убити в това въстание. Руснаците също загубиха 8 000 убити. Плюс това, това въстание до голяма степен избухна, защото унгарците бяха излъгани от Запада, че ще им помогне и няма да ги остави сами. Не се случи нищо подобно. Втори път Унгария има огромен принос за това, което е днес Европа. И ние го забравяме. През 1989 година Берлинската стена падна не в Берлин. Тя падна в Будапеща. През лятото на тази година тя отвори своите граници и източните германци навлязоха в Австрия и тогава стана ясно, че стената вече е паднала. Само тези две неща говорят за това, каква държава е Унгария и какъв е нейният принос за днешна Европа. По това време, когато унгарците с живота си защитаваха демокрацията на Европа, тези, които сега ги атакуват, кой знае с какви глупости са се занимавали. Просто не ми се говори. Това е такова падение на Европейския съюз, че е трудно да бъде определено, но както виждате нещата ще се наместят по местата си. Това е криза, която се надявам да е от последните кризи и да дойдат едни по-нормални хора да управляват Европейския съюз.

Водещ: Проф. Константинов, защо бе необходимо да се поставя толкова ребром въпросът за разпределението на мигрантите между държавите в Европейския съюз? Тази дъвка се дъвче от няколко години насам и няма решение. Очевидно е. Но защо точно сега изведнъж взе да се търси – осем месеца преди евроизборите?

Михаил Константинов: Значи, това е, аз вече казах – колосална глупост. Забележете, какви са числата. Числата са ужасяващи. Африка имат прираст 60 милиона годишно. Значи всяка година 60 милиона млади африканци се появяват на света. Тях какво, ще ги вкарате всички в Европа ли? За какво изобщо говорим! Тук става въпрос за някакво действително, как да ви кажа – от горе до долу всичко е гигантска глупост. Освен това искам да ви обърна внимание върху факт, за който никой не говори, а той е от решаващо значение. Германското ръководство каза така: „Голяма работа. Вкарали сме 2 милиона мигранти, ние сме 80 милиона. За нас това е нищо“. Първо, разбира се, това не е нищо, защото са малко над 2%, но забележете – тези два милиона мъже са  между 20 и 30 години. В този възрастов сегмент в Германия са 7-8 милиона германски мъже и още толкова жени. Виждате ли за какво става въпрос? Там съставът се променя с 20-25-30 на 100. Вие вкарвате тази тълпа от хора, които са на всичкото отгоре без жени, а те са свикнали, като си искат жени, да си ги взимат. Такава е тяхната култура. Плюс това си взимат по няколко жени, защото тяхната религия е казала, че истинският мъж трябва да има четири законни жени и още колкото може незаконни. Това е официалното становище. Така че вижте за какво говорим: за тотално променена демографска структура в най-важния сегмент на германското общество. Това е просто, аз бих го нарекъл така – да убиеш Германия. Това е, което направиха германските ръководители и не знам толкова ли не го виждат. То е очевидно. Те промениха етническия състав на младите германски мъже, изобщо на германските младежи като вкараха в едно нещо със седем-осем милиона души два милиона чужди тела. Това е истината. Тава е жестока истина. Невероятна истина и е добре тя да се чуе и всякакви тук соросоиди и да не казвам какви, че после ще имате проблеми.

Водещ: Ние имаме постоянно проблеми. Един повече или по-малко.

Михаил Константинов: Същото стана в Швеция. В Швеция стана същото безобразие.

Водещ: Проф. Константинов, зад казуса „Унгария“ обаче се видя огромно, ясно очертано разделение в Европейския парламент, което преминава и в ЕС и можем да кажем, че в момента в Европа има два лагера и един по-мъничък все още на неопределилите сте. Тоест единият е, както го наричат в Брюксел „националисти“ – страни като Унгария, Чехия и Полша, а другият е „прогресисти“ – страни като Германия и Франция. Но забележете, границата върви все по линията за преразпределението на мигрантите. Френският президент Макрон заяви, че като цяло очаква от страните-членки солидарност с пояснението, че солидарност означава да се помогне на държавите с твърде много мигранти да се разтоварят от бремето. А отговорността налага онези, които са ги пропуснали през своята територия като първа европейска граница и те да си ги вземат обратно. Становището на Франция се подкрепя и от Германия.  И това е в навечерието на европейските избори. Докъде ще доведе това разделение?

Михаил Константинов: Това са откровени действия с цел разрушаването на Европейския съюз, които вече действително може би трябва да помислим и не само за глупост. Не може чак ръководителите на големите европейки държави да са чак толкова чудовищно глупави всичките. Значи може би има някакъв план за разрушаване на Евросъюза, колкото и чудовищно да звучи това, което току-що казах. Още веднъж искам да попитам тези хора, като разпределите тези мигранти в момента, нали ще дойдат следващите мигранти? Те тези хора изобщо имат ли някакъв минимален акъл? Нали в момента, в който тръгне този процес, те ще започнат да идват все повече и повече. Още веднъж ще повторя, че годишно Африка се увеличава с 60 милиона. Това е една Франция. Къде отиват тези хора? И им показваме модела. Тук ги приемаме, храним ги, обличаме ги. Освен това не си мислете, че тези хора са дошли тук, за да работят. Това са изключително нискообразовани и агресивни хора, за които ще бъде голям успех, ако изобщо научат езика на съответната държава и започнат да изпълняват някаква нискоквалифицирана функция. Това е, което може да се очаква. Значи, това е просто чудовищно безумие, което се случва. На всичко отгоре всички тези хора са престъпници, защото те престъпват нелегално преминават границите. Още веднъж ще го повторя – Българският наказателен кодекс предвижда 5 години затвор, слушайте ме внимателно, 5 години затвор за всеки, който премине нелегално границата. В момента това е действащ текст. Ние ловим някакви хора тук по границата и ги глобяваме по 100 лева. За заловения мигрант му е абсолютно безразлично, дали го глобяват със 100 лева или 100 милиона – той нищо няма да ви даде. Вие ще го пуснете да си ходи и така нататък. Освен това, тези, които в момента така да се каже „спасяват мигранти в Средиземно море“, те помагат на трафикантите. В момента трафикантът качва хората на лодките, закарва ги на 10 мили вътре в морето, където е граничната зона на Либия, либийски териториални води, ужким подава сигнал и идват неговите съдружници от престъпния клан, качват ги на кораб и после този кораб акостира в Европа, за да свали хората, които са си платили по 3 000- 4 000 евро да бъдат превозени. Това е, което се случва в момента. То е толкова чудовищно по много линии. Първо, защото води до този разкол, води до това разрушаване на възрастовата структура в западните общества. То е чудовищно и защото казва на западняците: „ Не спазвайте закона“. Ако аз и вие отидем сега да минем нелегално границата на която искате западна държава, моментално ще ни набутат в затвора. И съвсем правилно. Такива са законите. На какво основание някакъв африканец от майната си, където и война няма на всичкото отгоре, идва тук и пресича нелегално границата? И ние го галим с перо по главата. Аз сега ще ви повторя още нещо, което винаги го казвам – граница се пази със сила. И ако някой не знае за какво става въпрос, ще повторя – с всички степени на силата. Айде сега да видим кой не е разбрал от тези, които ни слушат.

Водещ: Проф. Константинов, обаче от европейските лидери поставят очевидно ясно въпроса, кой къде ще се позиционира. Ако това все още не е заявено официално и публично, то на срещи и разговори при закрити врати се заявява. Къде е мястото на България?

Михаил Константинов: Аз искрено се надявам България да заеме правилното място, защото България досега многократно е заявявала много правилна позиция – позиция за охрана на външните граници. Спомняме си тука какъв рев, плач и писък бяха от някакви хора – да не казвам какви – как така ще пазим границата. Сега виждате, че Европейският съюз взе решение да създаде малка гранична полиция – от 10 000 души, което между впрочем е капка в морето. За да създадем действаща гранична полиция, тя трябва да има численост около половин милион. Половин милион добре въоръжени, които да пазят външната граница на Европа ефективно. 10 000 са смешка някаква, но все пак, както виждате, не е нула. Някакъв минимален мозък започва да влиза в някакви глави, което е много радостно, но няма време, защото скоростта, с която влиза мозъкът, е много ниска. В ЕС наистина не разбират, какво се случва, защото то е чудовищно. Това е грубо разрушаване на християнската цивилизация. Между впрочем, двете партии, които в продължение на дълги години управляваха Германия – Християндемократическият съюз и Християнсоциалният, да сте чули някъде да говорят за християнски ценности? И то в името им е написано, че са християнски, а те се пазят като дявол от тамян да кажат думата „християнски“. И в момента Християнсоциалният съюз в Бавария, като видяха, че ще загубят властта от „Алтернатива за Германия“, дружно се сетиха, започнаха да рисуват и да слагат кръстове по държавните сгради в Бавария. Но ми се струва, че малко късно се сетиха. Такова предателство на християнските ценности аз действително не съм предполагал, че може да се случи, съчетано, разбира се, с чудовищна глупост.

Водещ: В интервю за Радио „Фокус“ преди дни Алекс Алексиев прогнозира тежки конфликти именно по разделната бразда за мигрантите в Европейския съюз. Вие очаквате ли  ги?

Михаил Константинов: Те са вече налице тежките конфликти. Започна разрушаването на Европейския съюз по изключително, бих казал, ефективна формула.

Водещ: Смятате, че гласуването срещу Унгария е началото му, така ли?

Михаил Константинов: Началото на това нещо. И  както вече ви казах, целият процес ще бъде спрян. Дори само ако искате, заради Полша или Чехия. Но аз искрено призовавам българското ръководство да прояви мъжество, както се казва, да покаже, че има топки, и да застане на правилната позиция, както е било досега, впрочем. Вярно, че не бяхме от най-шумните радетели за правилната си позиция, да отчитаме и други фактори, но Българя е заемала правилна позиция от 2014-2015 г. насам и няма никакво основание да си обърне позицията. Партията ГЕРБ, която управлява в момента заедно с патриотите, ще покачи много своето влияние и ще подобри малко своя образ, ако вземе правилно решение. Ако ГЕРБ вземе погрешно решение, ще даде много силен глас на БСП, защото БСП имат много силно попадение – тяхното отношение към Истанбулската конвенция, изключително вярно, макар че е взето от политически съображения. И второто, което е – те вече взеха и позиция по въпроса за Унгария. Значи БСП е на правилна позиция. Ще остави ли ГЕРБ сега всичките дивиденти на правилната позиция за БСП? Ако го направи, отива към загуба на властта. Това е, което се вижда.

Цоня Събчева