Проходими при зимни условия са пътищата в област Велико Търново

Велико Търново. Проходими при зимни условия са пътищата в област Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Пътните настилки са мокри, на места заснежени. Времето е облачно, без валежи.

Движението е натоварено по булевардите „България“ и „Никола Габровски“, в района на двата пътни възела – Южен и „Качица“, по „Беляковско шосе“, както и по улица „Магистрална“, съвпадаща с отсечка от път София – Варна. Колони от автомобили има в района на Кооперативния пазар, на светофара по бул. „България“ / при отбивката за стадион „Ивайло“/ и пред пощата. Интензивен е трафикът и покрай по-големите училища и детски градини, където движението се регулира от пътни полицай. Екипи на КАТ има и на входовете и изходите на Велико Търново, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа.

Екипи на ОПУ почистват основните пътища и извършват опесъчаване. Органите на реда призовават водачите да карат внимателно и със съобразена скорост. Нови въведени ограничения няма.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там все още важи предупреждението за опасност от падащи камъни. Настилката там също е мокра. Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари 2020 година е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Рени АТАНАСОВА