Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е слънчево и ясно. Пътните настилки по републиканските направления са заснежени на места, наличната техника е на терен и настилките се опесъчават и осоляват. Остава в сила ограничението за движение на автомобилите с вериги през прохода Превала. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и направленията Батак – Доспат и Девин – Тешел – Борино – Доспат до границата с ОПУ – Благоевград. По пътя Михалково – Кричим, заради срутище движението се осъществява двупосочно в едната лента. Късно снощи е получен сигнал за закъсал ТИР на прохода Превала, който е нарушил забраната и е минал оттам. Своевременно товарният автомобил е бил изтеглен, посочиха от Пътната служба.

Поради стеснен габарит на пътя през целия зимен сезон остава в сила ограничението за  движение за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И двата участъка са обозначени с пътни знаци.

В Смолян пътните настилки по централните улици са мокри, на места по второстепенните улици са заснежени. По-интензивно е движението на автомобили по централния бул. „България“ и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА