Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. в нискитет части на областта вали слаб дъжд, а по високите валежите са от слаб сняг. Пътните настилки са мокри и заснежени, но почистени и обработени. Отпадна ограничението за движение с вериги през прохода „Превала“, но остава ограничено  движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Няма ограничения през прохода „Пампорово“, като там остава забранено движението на автомобили над 3,5 тона, което е целогодишно. Няма ограничения за движение и през проходите „Рожен“ и „Печинско“. По пътя III – 864 Стойките – Пампорово е въведено ограничение за товарни автомобили над 12 тона, които трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета.  Ограничено за товарните автомобили важи и за пътя Батак – Доспат. Остава затворен и пътят от границата на Областно пътно управление до Рожен, както и направлението Момчиловци – Момина вода. Заради свлачища ограничено в едната лента е движението в района на село Малка Арда, както и по пътя Широка лъка – Девин, преди разклона за Кукувица. Заради валежите от дъжд е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички направления в областта, затова водачите трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост. През деня не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в област Смолян.

Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са мокри и хлъзгави, вали слаб дъжд. Автомобилният трафик в края на работния ден е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА