Проходими са пътищата в област Велико Търново, пътните настилки са предимно сухи

Снимка: Радио "Фокус"

Велико Търново. Пътните настилки във Велико Търново и региона са предимно сухи, предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Времето навсякъде е слънчево. Трафикът в центъра на града е интензивен. Няма регистрирани тежки пътни инциденти за изминалото денонощие. Няма и допълнително въведени ограничения.

В едната лента се пренасочва автомобилопотокът и по път II-53 Поликраище – Горна Оряховица, от км 0+000 до км 6+289. Причината отново са ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът за е до 31 януари.

Движението по път III-3031 Павликени – Самоводене, от км 8+900 до км 30+762, се осъществява в една лента поради превантивен ремонт. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци и регулировчици. Срокът за приключване на дейностите е до 31 януари.

Пропадане на пътното платно затруднява предвижването и по път ІІІ-662 Твърдица – Елена. Движението от км 47+800 до км 48+000, се осъществява в една лента. Срокът за укрепване на свлачището е до 31 януари.

Забранен за товарни автомобили над 10 тона е  път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срокът за приключване на ремонтите е до 31 януари 2020 г.

Рени АТАНАСОВА