Публична среща под надслов „Габрово срещу наркотиците“ ще се проведе в града

Снимка: ОДМВР - Видин

Габрово. Публична среща под надслов „Габрово срещу наркотиците“ ще се проведе в града. Инициативата е част от националната кампания „Заедно срещу наркотиците“, а нейни организатори са Областна дирекция на МВР, Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово и Регионално управление на образованието. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от местната администрация. Гост – лекторът в столицата на хумора и сатирата ще е инспектор Петьо Петков от сектор „Наркотици“ при СДВР – София. Всички граждани, които желаят да получат достоверна информация за новите видове наркотични вещества и тяхното негативно въздействие върху организма, са добре дошли, уточняват от местната полиция. От там уверяват и, че срещата ще бъде особено полезна за родители на тийнейджъри, които освен информация за най-разпространените сред младежите психоактивни вещества ще получат и компетентни съвети как да предпазят децата си от опасностите, които крие тяхната употреба.

Проявата ще се състои на 6 ноември от 18.00 часа, в залата на Националния музей на образованието.

„Проблемът с наркотиците става все по-широко разпространен. През последните години се произвеждат нови наркотични субстанции, които засилват психоактивните ефекти на познатите до сега вещества и последствията върху организма могат да бъдат непредсказуеми. Наркопазарът е особено агресивен и то основно в две направления – по отношение на политиката за легализиране на канабиса и по отношение на т.нар. дизайнерски наркотици, създадени за да се избегнат съществуващия контрол и законодателства. Тези наркотици се рекламират като безопасни заместители на нелегалните дроги, а всъщност са дори по-опасни и от тях.

Липсата на достоверна информация, може да Ви попречи да разпознаете своевременно проблема и да потърсите компетентна помощ! Защото спокойствието, че „това не може да се случи на моето дете” може да изиграе лоша шега…„това” може да се случи на всяко дете!

Информацията, която ще получите на срещата е особено важна, за да може да прецените рисковете, на които са изложени вашите деца“, казват още организаторите.

Рени АТАНАСОВА