Пуснаха под гаранция тримата задържани за купуване на гласове в Горна Оряховица

Велико Търново. Пуснаха под гаранцията тримата мъже, които бяха задържани по искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за търговия с гласове. Решението е на Районен съд – Горна Оряховица и е от вчера, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Окръжен съд – Велико Търново. На двама от тях бе наложена мярка „парична гаранция“, а на третия – „подписка“, въпреки, че искането бе и всички те да бъдат задържани под стража.
„Фокус“ припомня, че мъжете са от Петко Каравелово, Драганово и Първомайци. Те бяха арестувани на 1 ноември за организирано купуване на гласове за кандидат за кмет на община Горна Оряховица.
Вчера Районния съд в железничарския град остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трите лица.
По отношение на Тодор Д. Т. /от Първомайци/ е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 800 лева. По отношение на Мустафа И. М. / от Петко Каравелово /е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1500 лева, а по отношение на Абдул Р. М. / от Горна Оряховица/ мярка за неотклонение подписка, като обвиняемият няма право да напуска местоживеенето си на адрес село Драганово, община Горна Оряховица, без разрешение от органите на досъдебното производство или от съда.
Определенията подлежат на обжалване и протест пред Окръжен съд-Велико Търново в тридневен срок, считано от вчера.
Рени АТАНАСОВА