Първан Симеонов, политолог: Агенция „Фокус“ е медия със свой характер – тя запазва интерес към теми, които са дефицитни в България

Агенция „Фокус“ е медия със свой характер – тя запазва интерес към теми, които са дефицитни в България. Това каза политологът Първан Симеонов по повод 19-ия рожден ден на Агенция „Фокус“.
„Аз съм последният, който би могъл да бъде оценител на една или друга медия, но Агенция „Фокус“ заслужава похвала заради това, че беше първа по рода си в България. Още си спомням времената, когато с учудване разбирахме, че има и частна агенция“, каза Симеонов. Той посочи, че интересен, любопитен и видим е прогресът, който Агенция „Фокус“ преживя за 19 години. „С неуморната работа на многоуважавания от мен Красимир Узунов – лека му пръст, тази агенция успя да се превърне в една поливалентна медия. Защото веднъж беше агенция, втори път стана медия сама по себе си – т.е. доставчик на информация за крайния потребител, и трети път успя да бъде и радио. Което си е сложна история. Много пъти съм казвал – това, което най-много ценя при Агенция „Фокус“, е, че тя запазва интерес към темите, свързани с българската история, с българското етническо землище, с българите в чужбина“, заяви Симеонов и коментира, че всичко това става все по-дефицитна тема в България. „А що се отнася до редакционната политика – не съм аз този, който ще казва каква да бъде. Но мога да кажа, че Агенция „Фокус“ е медия със свой характер, а това е важно“ каза още той.
Цветилена СИМЕОНОВА