Пътните настилки в града са обработени и опесъчени, на места има заледявания

Велико Търново. Пътните настилки в града са обработени и опесъчени, на места има заледявания, предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Времето е слънчево. Трафикът в града е спокоен. Проходът на Републиката е отворен за движение и пътната обстановка там също е добра. 

По усойните места и в планинските райони има заледени участъци. Няма регистрирани тежки пътни инциденти за изминалото денонощие. Няма и допълнително въведени ограничения.

Пропадане на пътното платно затруднява предвижването и по път ІІІ-662 Твърдица – Елена. Движението от км 47+800 до км 48+000, се осъществява в една лента. Срокът за укрепване на свлачището е е до 3 януари 2020 г.

Движението по път ІІІ-407 Лозен – Полски Тръмбеш е ограничено за движението на МПС с обща маса над 3,5 т. поради намален габарит на пътното тяло и намалена носимоспособност на мостово съоръжение при село Каранци, община Полски Тръмбеш. Обходният маршрут е Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш. Срокът за приключване на ремонтите дейности е до 3 януари 2020 г.

Рени АТАНАСОВА