Пътните настилки в област Благоевград на места са мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими

Снимка: Радио "Фокус" - Пирин

Благоевград. Пътните настилки в област Благоевград на места са мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград.
Шофьорите е необходимо да бъдат внимателни, за да се избегнат тежки инциденти. Повишена опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле, също и в района на проходите Предел и Папаз Чаир.

Няма данни за възникнали тежки пътни инциденти през изминалата нощ или за новообразували се свлачища. Трафикът е натоварен по автомагистрала „Струма“ и главен път Е-79.

До края на годината движението по пътя автомагистрала „Струма“ – Лозеница от км 0+000 до км 10+754 е ограничено за всички МПС поради рехабилитация на пътното тяло. Обходения маршрут, който може да се използва минава през автомагистрала „Струма“ – п.в. „Ново Кономлади” – по общински път през с. Ново Кономлади – с. Капатово – с. Кромидово – с. Хърсово – с. Виногради – път ІІІ-109 Лозеница – Мелник и обратно.

Ливия НИНОВА