Пътните настилки в област Смолян се обработват срещу заледяване

Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето е с разкъсана облачност, без валежи. Пътните настилки са мокри, заледени и частично заснежени, но се обработват с пясък и сол срещу заледяване през нощта. Остава ограничено движението на товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“ и пътя Батак – Доспат. Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата в региона, затова водачите трябва да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. През деня е получен сигнал за закъсал товарен автомобил на прохода „Рожен“, който своевременно е изтеглен. Получени са и сигнали за паднали единични камъни по различни направления, които са отстранени от пътните платна.

Заради ремонтни дейности е въведена временна организация на движението за безопасност на пътя по път II-86, в участъка  Средногорци – Рудозем. Участъкът е сигнализиран, а строителните и ремонтни дейности ще се извършват в различни части на трасето. По същото направление Средногорци – Рудозем от км 126+40 до км 126+272, движението е ограничено в лявата лента заради ремонтни дейности на пътя. През деня се регулира от регулировчици, а през нощта има светлинна сигнализация със светофари.

Движението по пътя Смолян – Мадан, при срутището на разклона за село Тикале се регулира със светофарна уредба и скоростта е ограничена до 20 км/ч. Трафикът се осъществява в дясната пътна лента.

В Смолян пътните настилки са мокри. Автомобилният трафик в края на работната седмица е интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и по входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА