Пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще бъде открита в Благоевград на 21 януари

Благоевград. Пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще бъде открита на 21 януари 2019 г. в 11.00 часа във фоайето на Община Благоевград с вход свободен за жителите и гостите на областния град. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Експозицията ще гостува в Благоевград до 25 януари 2019 г.
Пътуващата изложба е по инициатива на Народното събрание и Държавна агенция „Архиви“. Областна администрация Благоевград е съорганизатор на събитието, посветено на 140-годишнината от провеждането на Учредителното събрание, приело Търновската конституция на 16 април 1879 г.
В експозицията на 40 пана са представени документи, предмети и снимки, разкриващи исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети, документи за тяхната дейност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.