Пътят Смолян – Средногорци остава затворен заради срутище, алтернативният маршрут е Рудозем – Смилян

снимка: pixabay.com

Предимно сухи, но проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян, съобщи за Радио „Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление – Смолян. Времето ясно, с отлична видимост. Заради срутището остава затворен пътя Смолян – Средногорци. От днес отворен за всички автомобили е пътят Рудозем – Смилян, като вече е поставена сигнализация, че той е обходният маршрут на затворения път Смолян – Средногорци. От Пътната служба поясниха, че той е предпочитания за движение път за всички пътуващи към Мадан, Златоград и Кърджали. Заради преовлажняване на почвите е повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по всички пътища в област Смолян, затова трябва да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост. През деня не са получавани сигнали за инциденти по пътищата в областта или за активизиране на нови свлачища и срутища.

Остава в сила ограничението по направленията Лъки – Рожен и Момчиловци – местност „Момина вода“, където товарните автомобили трябва да са и под 12 тона и да са без ремаркета и полуремаркета. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента.

В Смолян автомобилният трафик в края на работния ден е по-интензивен по централния бул. „България“, прилежащите към него улици и кръстовища и входно-изходните артерии на града.

Нели ГЕРГЬОВСКА