Радка Кежева, общински съветник от ПП ГЕРБ-Пазарджик: Нашият стремеж е да бъдем полезни на всички жители на община Пазарджик

За работата на общинските съветници от ПП ГЕРБ-Пазарджик, Радио „Фокус“ – Пазарджик потърси за коментар Радка Кежева, общински съветник от ГЕРБ.

Фокус: Г-жо Кежева, вие сте общински съветник от ПП ГЕРБ-Пазарджик. Разкажете повече за работата ви като представител на местната власт?

Радка Кежева:  Вече втори мандат съм общински съветник от ПП ГЕРБ. За мен е голяма отговорност да работя за благото на жителите на община Пазарджик. Участвам в две постоянни комисии. Член съм на Комисията по култура и председател на  Комисията по здравеопазване и социална политика. Председател съм и на Комисията по член 6 от Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Пазарджик. Участието ми в тази комисия е в резултат и на професионалния ми опит, който имам в социалната сфера. Има много добра практика българските общини да подпомагат двойките с репродуктивни проблеми и община Пазарджик също прави много по тези проблеми. Общо за момента имаме 21 подадени заявения, одобрени са 18. Към март тази година 13 кандидати са предоставили фактури, 3 двойки очакват бебета, има за съжаление и 3 отрицателни резултата. През това тримесечие се очаква отново подаване на нови заявления.  За мен е голяма отговорност да бъда в тази комисия, където съвместно с всички колеги общински съветници, представителите на община Пазарджик, на Фондация „Искам бебе“ разглеждаме постъпилите заявления. Мога да уверя, че всичко се прави в пълен синхрон от всички членове на комисията.  Знаем в личен план какво щастие и богатство е да имаш в семейството си малко бебе.

Фокус:  Вие споменахте, че участвате и в други комисии. Какви са основните параметри на тяхната дейност?

Радка Кежева:  В Комисията по култура разглеждаме постъпилите предложения, които ще се включват в дневния ред на общинските сесии. Тези въпроси са от областта на културата и изкуството. В Комисията по здравеопазване и социална политика се занимаваме с всички случаи на лица, които имат нужда от персонална пенсия, а също с откриване на нови социални услуги и годишния план за развитие на социалните услуги. За мен е голяма чест и отговорност да бъда в тези комисии.

Фокус:  Вие участвате активно в работата на местната власт. Как оценявате дейността на вашите колеги, каква е атмосферата  в групата на общинските съветници от ГЕРБ, успявате ли да постигнете единодушие, разбирателство, обсъждате ли предварително въпросите, които ще бъдат разглеждани на общинските сесии?

Радка Кежева:  Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ има свои традиции. Както през миналия мандат, така и сега преди всяко заседание на Общинския съвет се събираме под ръководството на областния председател Найден Шопов и разискваме дневния ред точка по точка. Искам да уверя, че след като решим по какъв начин ще гласуваме на самата сесия, нашият стремеж е да бъдем полезни на всички граждани на територията на община Пазарджик. Стремежът на всички съветници от ГЕРБ е да вземаме мъдри решения, които да работят за бъдещото развитие на града, за бъдещето на нашите деца

Фокус:  Какво искате още да реализирате и какви въпроси, поставени от гражданите решавате?

Радка Кежева:  Непрекъснато имаме идеи и целта на общинските съветници от ПП ГЕРБ е да решаваме най-важните и значими въпроси, които стоят пред гражданите на община Пазарджик. Пред нас ежедневно се поставят и много въпроси. Тях мога да обобщя в три групи: лични проблеми, които касаят отделни хора и не бих искала да се дискутират публично. Следващата група са въпроси свързани с подобряване средата на живот, озеленяване, поддържане на детски площадки, маркировка, чистотата на въздуха, асфалтирането на отделни улици. Третата група са свързани с регионалната икономика. Хората искат да работим за реализиране на проекта за околовръстно шосе, за решаване на екологични проблеми, а също за привличане на нови инвестиции, и не на последно място и за развитие на туризма. Смятам, че Пазарджик има потенциал и в това отношение. Тук мога да изброя обекти като манастира  „Св. Св. Петър и Павел“ в село Паталеница, църквата „Св. Богородица“ в областния град, с уникалния иконостас, селищната могила в Юнаците и много други обекти. Развитието на туризма е едно предизвикателство, което трябва да стои в дневния ред на всички общински съветници, не само на тези от ПП ГЕРБ.
Ваня НИКОЛОВА