Радостина Велинова, управител на „Паркинги и гаражи“- Дупница: 354 113 лева е реализираният приход за 2017 година

Радостина Велинова, управител на „Паркинги и гаражи“- Дупница в инетрвю за Радио „Фокус“- Пирин.

 

Радостина Велинова: Реализираният приход от 1 януари 2017 година до 31 декември 2017 година от обектите попадащи в обхвата на „синя зона“ в Дупница е около 355 000 лева. Направените разходи за същия период са в размер на около 206 000 лева и постигнатият положителен финансов резултат за 2017 година е в размер на около 150 000 лева. За да бъдем още по- точни  148 038, 18 лв.

Фокус: Какъв е обхватът на „синя зона“ в Дупница и ще бъдат ли увеличени паркоместата през 2018 година?

Радостина Велинова: Нашата „синя зона“ е малка- около 260 паркоместа има, като се простира предимно в централна градска част. Имам един по- голям паркинг, който е в района на парк „Рила“, като там са около 100 паркоместа. Винаги може да се помисли в посока за разширяване, но това по- скоро е управленско решение, което би трябвало да вземе Община Дупница.

Фокус: Имаше планове за закупуване на „паяк“ , вече има ли такъв?

Радостина Иванова: Не, на този етап все още няма закупен такъв автомобил.

Фокус: Кои са новостите от 2017 година?

Радостина Иванова: През 2017 година беше внедрена sms система за паркиране, тъй като на територията на Община Дупница такова нещо нямаше. Тази система действа успешна и се използва предимно от гости на града, но дупничани започнаха все по- често започнаха да се възползват от тази екстра, защото по този начин нямат досег до контрольорите. Имаш обратна връзка когато  изтича времето за престоя. По- бързо и по- удобно се случва плащането. Има още едно нещо ново от тази година, тъй като миналата година Общински съвет- Дупница взе решение паркингът на Парк „Рила“ да започне работата си не от юни месец, както беше досега, а от началото на май месец. Така че, от 1 май стартираме работа и там.

Фокус: От 1 май отново ли таксата там ще бъде 1 лев за престоя?

Радотина Велинова: Да, няма да има промени в това отношение и престоят ще бъде 1 лев за престоя.

Лора КАЛЧЕВА