Радост Костова: Есенният театрален салон в Сливен ще предложи на публиката изключителни спектакли

Есенният театрален салон в Сливен ще предложи на публиката изключителни спектакли,  съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен директорът на Драматичен театър „Стефан Киров“  Радост Костова. Шестнадесетото издание на фестивала започва днес с премиера на домакините – „Бог“ от Уди Алън. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют на местната сцена. Очаква се на 18 септември голям интерес да предизвика авторският моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“. Авторката е и драматург, и актриса в главната роля. Спектакълът е отличен с две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и „Кукерикон“ за индивидуално театрално постижение.
Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата. На 24 септември публиката ще види „Самотни персонажи“ на Васил Дуев. Младият и талантлив режисьор е работил в сливенския театър.

 

Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда. На сцената на театъра на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Спектакълът е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков. Според Радост Костова, представлението ще бъде изключително интересно за зрителите с по-адекватно на времето послание и силни визуални ефекти. Следва постановката „Иванов“ на Стефан Мавродиев, на 4 октомври, като сред звездния актьорски състав ще бъде видян и проф.Ивайло Христов.

 

„Богът на касапницата“ ще сложи финал на театралния салон на 8 октомври. Режисьор е Антон Угринов, участват актьорите Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Постановката е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

 

Есенният театрален салон в Сливен ще се проведе за 16-ти пореден път, под патронажа на кмета на общината Стефан Радев.