Разбиха лаборатория за синтетични наркотици

Производство и притежание на наркотични вещества са установени от криминалисти в Сливен при специализирана операция, съобщиха от ОДМВР – Сливен. От началото на седмицата на територията на РУ-Сливен се извършват проверки на обекти, адреси, превозни средства  и лица по линия „наркотици“. В хода на операцията на адрес в сливенския квартал „Даме Груев“ е установен 25-годишен мъж. В обитаваното от него жилище полицейските служители намират обособена лаборатория за производство на синтетичен наркотик. Иззети са предмети, вещества и прекурсори, необходими за производството на наркотика. Иззети са още суха листна маса и пакетчета, съдържащи кристалообразно вещество. Уведомена е Окръжна прокуратура – Сливен. Образувано е досъдебно производство. 25-годишният Д. К. е задържан за 72 часа.

В дните на операцията са задържани още трима за притежание на наркотици.

На 7 август при извършени процесуално-следствени действия в дома на 36-годишен мъж в село Глуфишево е намерен и иззет метамфетамин.

Около 21,30 часа на 8 август е извършена проверка на В.К.(30г.) водач на мотоциклет „Малагути“. Пробата с „Драг Чек“ е показала, че В.К. управлява след употреба на наркотични вещества. В него са намерени топчета от станиол, съдържащи канабис.

Тази сутрин в 03,00 часа на улица „Одрин“ в град Сливен е извършена проверка на 30-годишния Х.Ф.. Той доброволно е предал на полицейските служители хартиени пакетчета, съдържащи канабис и метамфетамин.

Лицата са задържани. Срещу тях са образувани досъдебни производства.