Районен съд – Бургас наложи ефективни наказания от по 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо двама мъже, подсъдими за кражба

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Бургас. По внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективни наказания от по 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Ангел С. и Михаил Й. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Бургас. Те са подсъдими за това, че на неустановена дата за времето от 21.04.2017 г. до 24.04.2017 г. от складова база на търговско дружество, находяща се в корабостроителен завод „Илия Бояджиев“, гр. Бургас, след предварителен сговор и в съучастие като извършители, при условията на повторност и продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство, отнели чужди движими вещи (акумулатор, кабели и CD устройство), всичко на обща стойност 1450 лева от владението на собственика им, в качеството му на управител на търговското дружество, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195, ал.1, т.4, т.5 и т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.28, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Наказанията, които са постановени по реда на съкратеното производство, трябва да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.