Районен съд – Бургас ще гледа делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев за лично укривателство и притежание на оръжия и боеприпаси

БургасРайонен съд – Бургас ще гледа делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев за лично укривателство и притежание на оръжия и боеприпаси. Разпоредителното заседание по делото ще се гледа от 08.45 часа в Зала 2. Това съобщиха от пресцентъра на Съда.
Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 2 до 4 август 2018 г. в Република Гърция и Република Турция е спомогнал на лице с инициали Д. Ж. да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като на 2 август 2018 г. е транспортирал с лек автомобил Д. Ж. от гр. Солун в Гърция до гр. Истанбул в Турция и за периода от 2 до 4 август 2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчев без да се е споразумял с Д. Ж., преди да е извършено самото престъпление.
На 5 август 2018 г. Бенчо Бенчев в дома си в Бургас е държал 57 бр. фабрични патрони без да има за това надлежно разрешително.
Той е обвинен и за това, че на гореспоменатата дата и място е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях (ловна карабина, 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, 3 бр. пистолети и 90 бр. боеприпаси за тях, всички въз основа на надлежно издадени от съответните органи на МВР Разрешения), като не взел необходимите мерки за сигурност – „Огнестрелните оръжия и боеприпаси за тях да се съхраняват в метални каси, неподвижно разрешени, снабдени със секретно заключващи се устройства – за физическите лица на постоянния им адрес“.