Районен съд – Варна е наложил глоба на 22-годишен мъж за шофиране без книжка

Районен съд – Варна е наложил глоба на 22-годишен мъж за шофиране без книжка. Подсъдимият е засечен от полицейски служители през деня на 27 септември тази година да управлява лек автомобил „Опел“ на главен път между село Разделна към град Белослав, независимо че бил неправоспособен водач и броени месеци преди това бил санкциониран именно за шофиране без книжка, с влязло в сила наказателно постановление. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Варна.
На посочената дата, забелязвайки на пътя пред себе си служебен патрулен автомобил, подсъдимият на няколко пъти променял маршрута на движение на управлявания от него автомобил, за да избегне спиране и проверка. Впоследствие сам отишъл в полицейския участък в Белослав и признал, че отново е шофирал без да има валидно свидетелство за правоуправление.
За извършеното престъпление по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс, Варненският районен съд призна за виновен 22-годишния подсъдим. Той е неосъждан досега. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.