Районен съд – Варна наложи глоби за държане на наркотици

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

35-годишен мъж е хванат с наркотик около обед на 16 декември миналата  година в град Долни чифлик. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд – Варна. Патрулиращ полицейски екип при извършване на регулярна проверка  на автомобил установява, че от вътрешността на купето на колата се усеща специфична миризма на марихуана. У водача са били открити топче зелена тревиста маса и метална кутийка със суха тревиста маса – марихуана.  Намереното високорисково наркотично вещество е на обща стойност за около 3 лева и представлява маловажен случай. Подсъдимият има предходно осъждане. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание „глоба“, в размер на 200 лева.

Също глоба, но в размер на 300 лева, беше наложена за друг маловажен случай на държане на наркотик. Варненският районен съд одобри постигнато между страните споразумение и осъди 23-годишен младеж. Деянието е извършено на 30 ноември миналата година. На открито междублоково пространство в квартал „Владиславово“ подсъдимият е бил засечен да държи в себе си около 0,30 грама канабис в себе си.

Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага