Районен съд – Варна наложи условно наказаниe на 37-годишен мъж за поредица кражби на ракия и вещи от избени помещения в централната част на града

Районен съд – Варна наложи условно наказаниe на 37-годишен мъж за поредица кражби на ракия и вещи от избени помещения в централната част на града. Деянията са извършени при продължавано престъпление в периода от 12 март до 4 април тази година, чрез взломяване на врати на избени помещения под жилищни блокове в центъра и Цветния квартал. Това съобщиха от съда. При първото си посегателство подсъдимият попаднал на маза, където се съхранявали четири 10-литрови бутилки с домашна ракия. Тъй като бил затруднен да ги изнесе едновременно, той проникнал в съседна маза и отнел велосипед, на който успял да натовари три от тубите. Непосредствено след кражбата  35-годишния мъж продал срещу 120 лева велосипеда и ракията и още в следобедните часове се върнал в същата кооперация да вземе останалата 10-литрова бутилка с домашна ракия. Междувременно успял да проникне в трето избено помещение, откъдето откраднал още електрическа детска люлка, домакинска посуда и спортни принадлежности. По-късно, носейки в чувал част от инкриминираното имущество, подсъдимият бил засечен от полицейски патрул. По идентичен начин на 4 април т. год. 35-год. мъж проникнал в избено помещение под блок на бул. „Осми приморски полк“, като при опит да изнесе чужд велосипед бил хванат на местопрестъплението.

35-годишният мъж е безработен и неосъждан досега. Той призна вината си в извършената при продължавано престъпление кражба и постигна споразумение със страните за вида и размера на наказанието, което съдът одобри. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени. Той получи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.