Районен съд – Варна осъди 33-годишен мъж за държане на контрабандни цигари

Районният съд във Варна одобри постигнато в съдебна зала  споразумение, по силата на което 33-годишен мъж от  град Долни Чифлик беше осъден на 8 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Той се призна за виновен. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

На 20 юни 2015 година, след получен сигнал по линия на акцизни стоки за превозване на тютюневи изделия без бандерол, на главен път от Варна за Бургас, в района на село Приселци бил спрян за проверка частен лек автомобил с варненска регистрация, управляван от подсъдимия.  При проверката в багажника на колата били открити 3 кашона, всеки съдържащ  по 50 стека цигари, необлепени с изискуемия върху потребителската опаковка бандерол.  Превозваните общо 1500 кутии с цигари били от една и съща марка, като продажната им цена с дължимия акциз възлиза  на над 11 000  лева.

33-годишният мъж няма предходна съдимост. Деянието не представлява маловажен случай. Иззетите по делото кутии с цигари се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.