Районната избирателна комисия във Велико Търново няма да работи събота и неделя, но ще има „горещ“ телефон за връзка с членовете й

Велико Търново. Районната избирателна комисия за предстоящите избори за Европейски парламент няма да работи събота и неделя. Въпреки това ще има „горещ“ телефон за връзка с членовете й, заяви пред журналисти нейният председател Десислава Йонкова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Първите решения на местния състав вече са факт и са обявени на таблото пред централата на Комисията /стая 216 в Областна администрация – Велико Търново/. „Става въпрос за организационни решения – с колко печата ще се работи, къде ще се помещаваме, имаме решение къде ще се обявяват решенията на Комисията, по какъв ред. В рамките на деня ще заработи сайта , който е подсекция на ЦИК, така, че всички решения и протоколи ще бъдат оповестявани и там“, обясни Деси Йонкова.
Тя допълни, че гражданите могат да се свързват с РИК на телефони – 600 819 и  668 245 с код за Велико Търново 062.  Работното време съвпада с това на Областна администрация. Писмените заявления се приемат на място.

Луиза ТРАНЧЕВА