Районната прокуратура във Варна предаде на съд двама за противозаконно присвояване на чужд мобилен телефон и средна телесна повреда

30-годишният Николай Ив. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за противозаконно присвояване на чужда движима вещ – мобилен телефон, извършена в съучастие с 32-годишния Стефан В., както и за нанесена средна телесна повреда. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна . Съучастникът му Стефан ще отговаря в съда само за обсебването на мобилния телефон.

На 21 февруари 2017 г. на разсъмване двамата подсъдими и тяхна позната забелязали на отсрещния тротоар близо до кръстовището на ул. „Васил Друмев“ и „Любен Каравелов“ във Варна момче. Двамата подсъдими решили да предизвикат непознатия млад мъж. Стефан отишъл до него и му поискал цигара. Получил отказ, тъй като момчето обяснило, че не пуши.

След като не получил цигара, 32-годишният мъж решил да създаде конфликт с непознатия. Поискал телефона му. Видял, че на дисплея има парола, и настоял момчето да я отстрани.

След като и това станало, Николай казал на познатата им да извади СИМ-картата от телефона. Момичето разбрало, че приятелите й я въвличат в ситуация, която не одобрявало, но изпълнило нареждането на Николай. С чуждия телефон компанията от двамата подсъдими и приятелката им се отдалечила. Тогава пострадалият поискал да му върнат телефона. Николай го ударил в лицето, като счупил преден зъб на момчето. Заплашил да счупи и очилата му и му наредил да бяга.

Телефонът бил предаден в заложна къща срещу 45 лева, които Николай и Стефан похарчили в казино. Заради действията им момичето си тръгнало и повече спряло да общува с тях.
Цялата случка се разиграла под камерите, без извършителите да се досетят. И Стефан, и Николай са осъждани. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.