Районната прокуратура в Генерал Тошево задържа за срок до 72 часа опасен рецидивист, извършил две измами, като се представял за служител на МВР

Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече като обвиняем 43-годишния Николай Ат. от село Писанец, община Ветово, за извършени две  измами. И двете деяния обвиняемият, който се представял като Бонев от криминалната полиция, извършил при условията на опасен рецидив и като продължавано престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 24 януари 2017 г. в Генерал Тошево 43-годишният мъж с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у 67-годишна жена, като й се представил като Бонев от криминална полиция. Така й причинил имотна вреда в размер на 12 462 лева, 100 евро, 50 английски лири и около 19 грама златни накити.

Със същия престъпен маниер той успял да измами и 69-годишен мъж, който му предал 300 лева.

Николай Ат. е в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Районната прокуратура в Генерал Тошево внася искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в Районния съд в града  спрямо 43-годишния опасен рецидивист.