Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд 44-годишната учителка от Хисаря, управлявала автомобила си след употреба на алкохол

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Пловдив. Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд 44-годишната учителка от Хисаря, управлявала автомобила си след употреба на алкохол. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Днес прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо жената за това, че на 12 февруари е управлявала моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че вечерта на 11 февруари обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 04.00 часа на 12 февруари. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари, към 08.05 часа, в град Хисаря, Т.Д. шофирала лек автомобил, марка „Опел Корса“, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението.

Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.  При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда.

По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание.