Районната прокуратура в Габрово повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин на ул. „Николаевска“

Габрово. Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин на ул. „Николаевска“. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. С постановление на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 г. трите лица са задържани за срок от 72 часа.
Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми лицата с инициали Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 г. в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“, действайки като извършители чрез нанасяне на множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, причинили на продавач-консултанта с инициали В. И. (от Габрово) лека телесна повреда по хулигански подбуди.
След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, тъй като са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление, след като са осъждани за други престъпления (Н.М. е осъждан за извършено престъпление по чл.198 от НК, Й.А. е осъждан за извършено престъпление по чл.346 от НК, П.А., е осъждан за извършено престъпление по чл.195 от НК), Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред РС – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” на трите лица.
Действията по разследването продължават под ръководството на Прокуратурата.