Районна прокуратура Бургас повдигна обвинение и задържа до 72 часа Михаил С. за извършена кражба на златни бижута и пари, в условието на повторност

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

БургасНа 13.12.2019г. под надзора на Районна прокуратура Бургас, е започнало разследване по досъдебно производство, в хода на което прокурор при РП-Бургас е повдигнал обвинение срещу Михаил С. затова, че на 12.12.2019г. в гр.Бургас, в условието на повторност, като случаят е немаловажен, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на лица и имот – счупване на преден ляв прозорец на л.а. „Алфа ромео“, отнел от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да присвои два златни пръстена и пари – всички вещи на обща стойност 521лв. – престъпление по чл.195 ал.І т.3 и т.7 вр. с чл.194 ал.І вр. с чл.28 ал.І от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Бургас.

Спрямо обвиняемия е постановено задържане за срок до 72ч., считано от 31.12.2019г., с оглед внасяне на искане в РС-Бургас за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Според свидетелството за съдимост на обвиняемия, на 15.06.2019г. Михаил С. е бил освободен от Затвора гр.Бургас след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“ за друго такова престъпление.

Тежкото умишлено престъпление е разкрито в резултат на отличната работа на служители при ОД МВР Бургас.